Little Tommy was doing very badly in math. His parents had tried everything—tutors (家庭教师), cards, special learning centers—in short, everything they could think of. Finally they took Tommy to a catholic (天主教 的) school. After the first day, little Tommy came home with a very serious look on his face. He didn’t kiss his mother hello. Instead, he went straight to his room and started studying. Books and papers were spread (铺开) out all over the room and little Tommy was hard at work. His mother was surprised. She called him down to dinner and as soon as he finished eating, he went back to his room, without a word. In no time he was back hitting the books as hard as before. This went on for some time, day after day while the mother tried to understand what was happening. Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to his room and hit the books. His mom looked at it and to her surprise, little Tommy got an A in math. She could no longer hold her curiosity (好奇心). She went to his room and asked, “Son, what was it? Was it the nuns (修女)?” Little Tommy looked at her and shook his head, “No. ” “Well then,” she asked again. “WHAT was it?” Little Tommy looked at her and said, “Well, on the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus sign (加号), I knew they weren’t joking. ” 根据以上短文内容，然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。 1. Why did Tommy’s parents send him to a catholic school? A. Because he could eat well there. B. Because he could earn more about nuns. C. Because his parents wanted him to do better in his math. D. Because his parents didn’t want him to learn math any more. 2. Tommy’s mother felt surprised that his son _______. A. was still the same as usual B. ate so much at dinner C. kissed her hello after school D. worked hard but said little 3. “Hitting the books” means “_______” in Chinese. A. 用功 B. 捶书 C. 发泄 D. 振作 4. The last sentence in the passage shows that _______. A. Tommy felt sorry for the mail B. Tommy was afraid of being nailed C. Tommy didn’t like the plus sign D. Tommy liked playing jokes on others 5. From the passage, we can infer (推断) that _______. A. teachers should be strict with their students B. mistaking (误解) might do good sometimes C. a catholic school is much better than other ones D. nuns are good at helping children with their math 【答案与解析】 1. 选 C。文章第 1 段说 Tommy 数学学不好，其父母想尽了一切办法都不奏效，最后将他送进了一所 天主教的教会学校。 2. 选 D。认真阅读第 2 段前面几句话，并注意以下信息：After the first day, little Tommy came home…didn’t kiss his mother hello…was hard at work…without a word. 可知答案应选 D。 3. 选 A。根据文章大意和 Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to his room and hit the books 这个句子的语境，可知 hit the books 的意思是“用功”。 4. 选 B。Tommy 学*一直不用功，但自从进了这所 catholic school 之后，情况就不一样了——整天都 发狠读书， 结果数学考试也得了 A。 这是为什么呢？文章在最后道出了其原因： Well, on the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus sign (加号), I knew they weren’t joking. 由此可知，Tommy 是担心 学*不用功会被钉在十字架上。 5. 选 B。Tommy 把 the man nailed to the plus sign 误解为“学*不用功的结果”，从而一改自己原来不好 学的不良*惯，很快就把数学成绩赶了上去。可见，误解有时也可以起到好的效果。 Jean is a bright young woman who comes from a rich and famous family. She goes to a good university and has everything that money can buy. Well, almost everything. The problem is that the people in Jean’s family are so busy that they can hardly find time to be with her. In fact, Jean is quite lonely. So Jean spends a lot of time on her QQ. She likes being anonymous(匿名), talking to people who do not know about her famous family and her rich life. She uses the name Linda on QQ and has made a lot of friends who she
keeps in touch with quite often. Last year Jean made a very special friend on QQ. His name was David and lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had a common(共同的) interest in rock music and modern dance. So it always took them hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot their time. Of course, they wanted to know more about each other. David sent a picture of himself: He was a tall, good-looking young man with a big, happy smile. As time went by, they became good friends and often sent cards and small things to each other. When Jean’s father told her that he was going on a business trip to San Francisco, she asked him to let her go with him so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest DVD of their favorite rock singer. But when she knocked on David’s door in San Francisco, she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim! 根据以上短文内容，然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。 1. Jean spends a lot of her time on QQ because she is _______. A. rich B. famous C. young D. lonely 2. Jean thought “David” was special because he _______. A. made her quite happy on QQ B. was from San Francisco C. sent her a picture of himself D. was tall and good-looking 3. When Jean and “David” met and introduced themselves to each other, who felt surprised? A. “David”. B. Both “David” and Jean. C. Jean. D. Neither “David” nor Jean. 4. What’s the main idea of the passage? A. Don’t believe those you get to know on QQ so easily. B. People don’t use their real names on QQ so often. C. Don’t go to meet those you get to know on QQ. D. People should tell their real names to others on QQ. 【答案与解析】 1. 选 D。由第 1 段的句子…In fact, Jean is quite lonely. 可知答案选 D。 2. 选 A。Jean 认为 David 幽默风趣，在摇滚乐和现代舞上和她有共同的兴趣，他们可以在网上快乐地聊上 几个小时。很显然 David 使得 Jean 很开心。答案选 A。 3. 选 C。文章的最后一句…she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!告诉我们， 当 Jean 发现她那特殊的朋友是一个 12 岁的小孩时，用了一个感叹号结尾，虽然作者没有直接说 Jean 感到 惊讶，但是我们可以从这个标点符号推断出她的感觉应该是十分 surprised(惊讶的)。 4. 选 A。本文讲述 Jean 交了个十分投缘的网友，后来却发现对方原来只是一个 12 岁的小男孩。通过这个 故事，短文意在告戒人们不要轻易相信 Q 友，答案选 A。 A friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas present. On Christmas Eve when Paul came out of his office, a street urchin(顽童) was walking around the shining car. “Is this your car, sir?” he asked. Paul answered, “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised. “You mean your brother gave it to you and it did cost you nothing? Sir, I wish…” He hesitated(犹豫). Paul thought of course he knew what the boy wanted, but what the boy said surprised him greatly. “I wish,” the boy went on, “that I could be a brother like that.” Paul looked at the boy in surprise, and then he said again, “Would you like to take a ride in my car?” “Oh yes, I’d love to,” the boy answered. After a short ride, the boy turned and with his eyes shining, said, “Sir, would you mind driving in front of my house?” Paul smiled a little. He thought he knew what the boy wanted. He wanted to show his neighbors that he could ride home in a big car. But Paul was wrong again. “Will you stop where those two steps are?” the boy asked. He ran up to the steps. Then in a short while Paul heard him coming back, but he was not coming fast. He was
carrying his little crippled(残疾的) brother. He sat down on the step and pointed to the car. “There he is, Buddy, just like I told you upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didn’t cost him a cent. And some day I’m going to give you one just like it…then you can see for yourself all the nice things in the Christmas windows that I’ve been trying to tell you about.” Paul got out and lifted the boy to the front seat of his car. The shining-eyed elder brother climbed in beside him and the three began an unforgettable holiday ride. 根据以上短文内容，然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。 1. The street urchin was very surprised when _______. A. he met Paul B. Paul told him about the car C. Paul received an expensive car D. he was walking around the car 2. From the story we can see the urchin _______. A. wished to give his brother a car B. wanted Paul’s brother to give him a car C. wished he could have a brother like Paul’s D. wished Paul could be a brother like that 3. The urchin asked Paul to stop his car in front of his house ______. A. to show he had a rich friend B. to show his neighbors the big car C. to let his brother ride in the car D. to tell his brother about his wish 4. We can find from the story that _______. A. the urchin wished Paul to give his car to Buddy B. the urchin wished to have a rich brother C. the urchin had a deep love for his brother D. the urchin’s wish came true in the end 5. The best name of the story is _______. A. A Christmas Present B. Paul, a Kind-hearted Person C. A Brother Like That D. An Unforgettable Holiday Ride 【答案与解析】 1. 选 B。 根据第 2 段中的 Paul answered, “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised. 可知答案为 B。 2. 选 A。The urchin 指着 Paul 的车对他的弟弟说：“And someday I’m going to give you one just like it…” 所以 the urchin 希望也能给他弟弟一辆车。 3. 选 D。The urchin 要 Paul 把车停在他家门前后，立即扶着他残疾的弟弟出来，让他看看 Paul 的车，然 后告诉弟弟他想为他做的事，所以他只是想告诉他弟弟他的愿望。 4. 选 C。The urchin 在坐过 Paul 的车后没有忘记弟弟，并且承诺也要给弟弟买一辆车，可见他对弟弟有 着一份深深的爱。答案选 C，而 A、B、D 三项与文章不符。 5. 选 C。通读全文，我们不得不为 The urchin 的行为所感动，他是一个好哥哥。文章就是讲述了他这样 的一位好哥哥，C 选项最合适。 Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying (摧毁) fourteen homes. Seven others were so badly damaged (破坏) that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed, several were badly hurt and taken to hospital, and a number of other people received smaller hurt. Altogether over two hundred people were homeless after the storm. A farmer, Mr. Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour. “I was eating with my wife and children,” he said, “When we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him, safe but very frightened.” Mrs. Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children. “There was no time to take anything,” she said, “A few minutes later, the roof came down.” Soldiers helped to take people out of the flooded (水淹的) area and the welfare department (福利机构) brought
them food, clothes and shelter. 1. How many homes altogether (总共) were damaged in the storm? A. Fourteen B. Twenty-one C. Twenty-nine D. Thirty-six 2. Where was Mr. Tan when the storm first began? A. He was in bed. B. He was inside the house. C. He was outside the house. D. He was on the roof. 3. Mrs. Woo and her family didn’t get hurt because _________. A. her husband knew there would be a storm B. they were all outside the house when the storm became worse C. she felt the house was moving D. the welfare department helped her 4. The underlined word “shelter” in this passage means ______. A. something to eat B. something to wear C. somewhere to study D. somewhere to stay 5. Which of he following may be the best title for this passage? A. A Terrible Storm B. A Lucky Woman C. Good Soldiers D. Clever People 【答案与解析】一场暴风雨席卷了两个村庄——不仅摧毁了房屋，也是造成了人员伤亡，还有二百多人无 家可归。 1. D。根据第一段出现的三个数字 14，7，15 即可知 D 为正确答案。 2. B。根据“I was eating with my wife and children.”可排除 A 和 D，由下文可知 C 也不合题意。 3. C。答案即在即在…she felt that her house was moving 中。 4. D。考虑全文意思及最末一段，可知暴风雨过后，房屋倒塌，人员伤亡。人们不仅需要食品、衣物，还 需要住的地方。 5. A。这篇阅读材料主要描述了暴风雨袭击的过程。显然选项 A 是本文的主旨。
Bill Clinton took office (就职)on January 20,1993 and became the 42nd U. S. President (总统). He is the first U. S. president who was born after World War II. He is also one of the youngest of all U. S. presidents. Clinton was born in a poor family. Three months before he was born, his father, William Blats, died. When he was small, his mother remarried (再婚) Norger Clinton, so the boy’s family name was changed. In the summer of 1963, Clinton was asked to visit the city of Washington. During his visit, he met President Kennedy in the White House. At that time, he wanted to become a president, and now he is! 1. Clinton became the 42nd U. S. president when he was______. A. thirty B. about forty C. forty-seven D. 37years old 2. Clinton’s father died______. A. after 1946 B. before Clinton was born C. before World War II D. when Clinton was young 3. Why was the boy’s name changed? A. Because he became a president B. Because his family was very poor C. Because his father was dead D. Because his mother remarried Norger Clinton 4. In 1963 Clinton came to the city of Washington___. A. to take part in an exam B. for his holidays C. for a visit D. to have a meeting with Kennedy 5. Which one of the following is Not right? A. Everybody can visit the president in the White House B. All the U. S. presidents work in the White Horse C. Clinton wanted to become a president after he saw President Kennedy D. The White House is in the city of Washington 答案与解析：
1. C. 根据 He is the first U. S. president who was born after World War II 这一句话，可知克林顿是在第二次世 界大战之后出生的。故可推知答案为 C。 2. B. 本题属细节理解题。根据 Three months before he was born, his father, William Blats, died 可知答案。 3. D. 本题同样也是细节理解题。答案就在第二段的末句中。 4. B. 短文末段的首句已交代提非常清楚。 5. C. 文章的最后一句话是解答本题的关键。 We know the mosquito very well. Mosquitoes fly everywhere. They can be found almost all over the world, and there are more than 2,500 kinds of them. No one likes the mosquito. But the mosquito may decide that she loves you. She? Yes, she. It’s true that male mosquito doesn’t bite(咬) and only the female mosquito bites because she needs blood to lay eggs. She is always looking for things or people she wants to bite. If she likes what she finds, she bites. But if she doesn’t like your blood, she will turn to someone else for more delicious blood. Next time a mosquito bites you, just remember you are chosen. You’re different from the others! If the mosquito likes you, she lands on your body without letting you know. She bites you so quickly and quietly that you may not feel anything different. After she bites, you will have an itch(痒) on your body because she puts something from her mouth together with your blood. By the time the itching begins, and she has flown away. And then what happens? Well, after her delicious dinner, the mosquito feels tired. She just wants to find a place to have a good rest. There, on a leaf or a wall, she begins to lay eggs, hundreds of eggs. 1. “Mosquito” means _______ in Chinese. A. 苍蝇 B. 蜻蜓 C. 跳蚤 D. 蚊子 2. We know mosquitoes very well because ___________. A. they can be found easily B. they fly here and there C. there are many kinds of them D. they can fly 3. If the mosquito doesn’t bite you, it will ________. A. get angry with you B. be afraid of you C. make a lot of noise D. choose another one 4. The mosquito bites you _________. A. when you’re asleep B. because you have choose it C. too quickly to let you know D. but doesn’t like you 5. Which of the following sentences is wrong? A. The itching begins after the mosquito bites you. B. You feel terrible when the mosquito bites you. C. Mosquitoes use blood to lay eggs. D. All the mosquitoes don’t like to bite people for blood. 答案与解析： 1. D。 “吸血”和“会飞”是 mosquitoes 的两个主要特征。根据这两个特点，联系生活常识，即可选定答案。 另外，读罢全文之后，也能将其余选项予以排除。 2. B。 “We know the mosquito very well. Mosquitoes fly everywhere.”一句是答案的出处。 3. D。答案就在“But if she doesn’t like your blood, she will turn to someone else for more delicious blood.”这 句话之中。 4. C。答案的依据是“?she lands on your body without letting you know. She bites you so quickly and quietly that you may not feel anything different.”一句。 5. B。其余三项在文中都有明确的说明。根据上面那个小题的内容，B 项明显是错误的。 Shlander is a man from space. He thinks the people and things on the earth are very strange. He is now writing a letter to his friend at home. Here is part of his letter. Read it and answer the questions.
Now I am in a strange world. It is very nice. There are many new things here. There are many earth monsters here, too. The earth monsters look very funny. They have just one head, two arms and two legs. They have thin black strings on their heads. Some earth monsters have brown or yellow strings. The earth monsters have a hole in their face. Every day, they put nice things and balls from the trees into the hole. They put water into the hole, too. The earth monsters do not walk very fast. They move from place to pace in tin boxes. At night, the earth monsters like to look at a square window box. This box has very small earth monsters in it. 根据短文内容选择正确答案。 1. Shlander thinks the people and things on the earth are very ________. A. strange B. nice C. different D. beautiful 2. Shlander thinks man on the earth is ________. A. a monkey B. a earth monster C. a tin box D. a strange world 3. The earth monster doesn’t have ________. A. heads, arms and legs B. brown or yellow strings on its head C. a hole on its face D. a swing on its body 4. The earth monsters don’t put ________ on their holes. A. nice things B. balls C. fire D. water 5. The square window box is ________. A. a car or a bus B. a very small earth monster C. a TV set D. a radio 答案与解析： 1. A。根据 Shlander is a man from space. He thinks the people and things on the earth are very strange (Shlander 是个太空人，他认为地球上的人和物非常奇怪)就能确定正确选项。 2. B。根据 Now I am in a strange world. It is very nice. There are many new things here. There are many earth monsters here, too. The earth monsters look very funny(我到了一个陌生的世界中，这个世界非常优美，有许 多要学的新东西，也有许多地球怪物，这些怪物看起来挺有趣)就能确定正确选项。 3. D。根据 They have just one head, two arms and two legs. They have thin black strings on their heads. Some earth monsters have brown or yellow strings. The earth monsters have a hole in their face(地球怪物只有一个头， 两只胳膊两条腿，头上有又黑又细的绳子，有的是棕色，有的是黄色，脸上还有一个洞)，显然，前三个选 项都是人类的特征，都不能被选。 4. C。根据 Every day, they put nice things and balls from the trees into the hole. They put water into the hole, too(每天他们把好东西和从树上摘下来的球放进洞里，也往洞里放水)就能确定正确选项 5. C。根据 At night, the earth monsters like to look at a square window box. This box has very small earth monsters in it(夜里，地球怪物喜欢看一个方形的窗台上的花盆箱，这个箱子非常小，有地球怪物在里面) 就能断定文章中的方盒子就是一台电视机。 Alfred Nobel, the great Swedish inventor and industrialist, was born in Stockholm on October 21, 1833, but moved to Russia with his parents in 1842, where his father, Immanuel, made a strong position for himself in the engineering industry. Immanuel Nobel invented landmine and made a lot of money from the government during the Crimean War, but went bankrupt soon after. Then, the family returned to Sweden in 1859, where Alfred began his own study of explosives in his father’s lab. He had never been to school or university but had taught himself, and by the time he was twenty, he became a skillful chemist and excellent linguist, speaking Swedish, Russian, German, French and English. He built up over 80 companies in 20 different countries. He was always searching for a meaning to life. He spent much time and money working on how to end the wars, and the peace between nations, until his death in Italy in 1896. His famous last will, in which he left money to provide prizes for outstanding work in physics, chemistry, physiology, medicine, literature and peace, is a memorial to his interests and ideas. And so, the man is remembered and respected long after his death. 根据短文内容，选择能回答所提问题的正确答案。
1. Where was Alfred Nobel born? He was born in ________. A. Sweden B. Stockholm C. Russia D. Moscow 2. What did Immanuel Nobel invented during the Crimean War? A. The engineering industry. B. A strong position. C. Landmine. D. Study of explosives. 3. Why did Alfred Nobel return to Sweden ? Because his father ________. A. went bankrupt B. was put in prison C. was ill D. died 4. How many companies did Alfred Nobel build up? He built up ________ companies in different countries. A. 20 B. 40 C. 60 D. 80 5. What was Alfred Nobel always searing for? ________. A. More time and more money B. A meaning to life C. How to end the war D. The peace between nations 答案与解析 1. B。 根据 Alfred Nobel, the great Swedish inventor and industrialist, was born in Stockholm on October 21, 1833. (伟大的瑞典发明家和实业家诺贝尔于 1883 年 10 月 21 日出生于斯德哥尔摩)就能确定正确选项。 2. C。 根据 Immanuel Nobel invented landmine and made a lot of money from the government during the Crimean War(以马利?诺贝尔在克里米亚战争中发明地雷，挣了很多钱)就能确定正确答案。 3. A。根据 went bankrupt soon after(不久破产了)就能确定正确答案。 4. D。根据 He built up over 80 companies in 20 different countries(他在 20 个国家建了 80 多个公司)就能确定 答案。 5. B。根据 He was always searching for a meaning to life(他总是在搜索生活的意义)就能确定答案。 An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no money. Only a very expensive operation could save him now and there was no one to lend them the money. When she heard her daddy say to her tearful mother, “Only a miracle can save him now,” the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully. She hurried to a drugstore (药店) with the money in her hand. “And what do you want?” asked the salesman. “It’s for my little brother,” the girl answered. “He’s really, really sick and I want to buy a miracle.” “Pardon?” said the salesman. “My brother Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost?” “We don’t sell a miracle here, child. I’m sorry,” the salesman said with a smile. “Listen, if it isn’t enough, I can try and get some more. Just tell me how much it costs.” A well-dressed man heard it and asked, “What kind of a miracle does your brother need?” “I don’t know,” she answered with her eyes full of tears. “He’s really sick and mum says he needs an operation. But my daddy can’t pay for it, so I have brought all my money.” “How much do you have?” asked the man. “$ 1.11, but I can try and get some more,” she answered. “Well, what luck,” smiled the man. “$ 1.11, the price of a miracle for little brothers.” He took up the girl’s hand and said, “Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents. Let’s see if I have the kind of miracle you need.” That well-dressed man was Dr Carlton Armstrong, a famous doctor. The operation was successful and it wasn’t long before Andrew was home again. How much did the miracle cost? 根据以上短文内容，然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。 1. What was the trouble in the little girl’s family?
A. Her brother was seriously ill. B. They had no money. C. Nothing could save her brother. D. Both A and B. 2. In the eye of the little girl, a miracle might be _______. A. something interesting B. something beautiful C. some wonderful medicine D. some good food 3. The little girl said again and again “...I can try and get some more.” That shows _______. A. she had still kept some money B. she hoped not to be refused C. There was no need to worry about money D. she thought money was easy to get 4. What made the miracle happen? A. The girl’s love for her brother. B. The girl’s money. C. The medicine from the drugstore. D. Nobody can tell. 5. From the passage we can infer (推断) that _______. A. The doctor didn’t ask for any pay B. A miracle is sure to happen if you keep on C. The little girl is lovely but not so clever D. Andrew was in fact not so sick as they had thought 【答案与解析】 1. 选 D。根据第 1 段中的 All she knew was that he was very sick and they had no money 可知答案。 2. 选 C。 由于这个小女孩的家很穷， 而她的兄弟又病得那样重， 所以她的父亲说 Only a miracle can save him now，小女孩听了之后便翻出她所有的“积蓄”去药店购买 miracle，由此可见，小女孩可能认为 miracle 是一 种什么很神奇的药。注：miracle 的实际意思是“奇迹”，Only a miracle can save him now 的意思是“只有出现 奇迹才可能救得了他”。 3. 选 D。The urchin 要 Paul 把车停在他家门前后，立即扶着他残疾的弟弟出来，让他看看 Paul 的车，然 后告诉弟弟他想为他做的事，所以他只是想告诉他弟弟他的愿望。 4. 选 C。The urchin 在坐过 Paul 的车后没有忘记弟弟，并且承诺也要给弟弟买一辆车，可见他对弟弟有着 一份深深的爱。答案选 C，而 A、B、D 三项与文章不符。 5. 选 C。通读全文，我们不得不为 The urchin 的行为所感动，他是一个好哥哥。文章就是讲述了他这样 的一位好哥哥，C 选项最合适。 (www.zkenglish.com)